dinsdag 7 juni 2011

Briefkaart : De Blauwbloezen

Nieuwe briefkaart Bpost eert “De Blauwbloezen” (Frans : Les Tuniques Bleues)

blauwbloezen bk spec

De reeks "De Blauwbloezen" is een geslaagde mengeling van avontuur en humor. Cauvin gebruikt - zoals hij wel meer doet - historische anekdotes uit de Amerikaanse burgeroorlog om ons hilarische verhalen te vertellen over de perikelen in het leger, waar de hoogste officieren niet per se de slimste zijn... Willy Lambil heeft zich uitstekend gedocumenteerd en maakt van zijn pagina's heldere, intelligente kunstwerkjes. Het resultaat is amusement op hoog niveau, dat door een nog steeds groeiend publiek wordt gewaardeerd.

blauwbloezen 54

Na het overlijden van Salvérius (tijdens het maken van album nummer 4) werd Willy Lambil de tekenaar. In de loop van dit jaar verschijnt het 54ste album : Miss Walker. Dit is dus het 50ste album van de hand van Lambil. Met deze briefkaart wil Bpost dit feit in de verf zetten.

In de loop van het jaar zal deze kaart geleverd worden aan de postkantoren die briefkaarten bestellen en zo geleidelijk de stripbriefkaart Billie en Bollie vervangen. Ze zijn wel te bestellen vanaf 16 mei 2011 bij Stamps & Philately en in de Filaboetieks.

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten