zondag 17 november 2019

Cartoonist Antonio Fraguas alias "Forges"

Uitgifte Correos Espana 16/06/2019 ter ere van de cartoonist Antonio Fraguas gekend onder zijn pseudoniem "Forges"

Mini Sheet

Het motief op de postzegel is niet één van zijn fantastische tekeningen, maar de man zelf, de grote kunstenaar en humorist, en hoewel hij ons in 2018 verliet, leven zijn cartoons voort in de herinneringen van miljoenen.

Uit Madrid, geboren uit een Catalaanse moeder en een Galicische vader, begon hij voor het eerst te werken voor de Spaanse televisie (TVE) totdat hij in 1973 besloot om fulltime cartoonist te worden.

Hij publiceerde zijn eerste tekening bijna tien jaar eerder in de krant Pueblo, in 1964.
In 1995 begon hij een dagelijkse redactionele cartoon te schrijven voor El País, en verschillende generaties zouden elke dag wakker worden om te zien wat Forges 'volgende hilarische grap zou zijn.

Samenwerkend aan verschillende radioprogramma's, regisseerde hij ook twee films in de jaren '70, País S.A. en El bengador Gusticiero y su pastelera madre. Hij creëerde ook vier televisieseries, El Mulińandupelicascarabajo, Nosotros, en op TVE en op Telemadrid.


FDC Madrid 12/06/2019

Het Correos-miniblad gewijd aan Antonio Fraguas heeft een uitsparing in de vorm van een tekstballon, zoals te zien in de tekeningen van Forges.

De stempel toont een close-up van de kunstenaar, schijnbaar door hemzelf getekend, als een van de hoofdrolspelers van zijn tekenfilms met zijn pen hoog gehouden. Het ontwerp wordt voltooid door zijn onvergetelijke handtekening.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten