zaterdag 14 maart 2009

Suske en wiske : Texas Rakkers

Uitgifte Belgische post : 06/04/2009

texas ranger kenmerken

Suske en Wiske zijn twee stripfiguren die in het collectieve geheugen van België en Nederland groot zijn geworden. Meer dan 60 jaar geleden trok Willy Vandersteen naar de directeur van het dagblad “De Nieuwe Standaard” om de ruwe schetsen van het verhaal “Rikki en Wiske in Chocowakije” te tonen.

Vandersteen wou twee stripstroken tekenen die als dagelijks vervolgverhaal in de krant zouden verschijnen. Het plan lukte en het aantal abonnees van de krant steeg enorm. In het tweede verhaal “Het eiland Amoras” werd Rikki vervangen door de stoere Suske. Tante Sidonia kreeg een grotere rol en wat later kwam de grapjas Lambik erbij. In “De dolle musketiers” maakt de krachtpatser Jerom zijn intrede. Samen beleven deze striphelden heel wat knotsgekke avonturen.

Toen de strip een groter publiek bereikte, riep Willy Vandersteen Studio Vandersteen in het leven, waar heel wat tekenaars het vak leerden. De jarenlange onafgebroken dagbladpublicatie zorgde ervoor dat heel wat generaties fijne leesuurtjes beleefden aan Suske en Wiske. Door de uitvindingen van professor Barabas wordt de lezer meegenomen naar verre landen en reis je in het verleden of naar de verre toekomst. In deze stripwereld is alles mogelijk en een heleboel rare snuiters passeren de revue. Na meer dan 300 albums blijven de verhalen van Suske en Wiske als zoete broodjes verkopen.

Op 17 juni 2009 worden een aantal bladzijden bijgeschreven aan het succesverhaal van Suske en Wiske. Die dag gaat de 3D-film “De Texasrakkers” in première. In de Benelux is dit tot nu toe het grootste 3D-filmproject ooit en dé familiefilm van 2009. Suske en Wiske blijven verrassend uit de hoek komen en dit wordt geïllustreerd met de uitgifte van 5 unieke postzegels.

Voorverkoop

op 04/04/2009 van 10 – 16.30 u op volgend adres :
Planetarium van Brussel
Boechoutlaan 10
1020 Brussel

Afbeelding kaart

Geen opmerkingen:

Een reactie posten